2010. január 3., vasárnap

Süllő tasakban sütve

Az ünnepi étkezések után, ha valami egyszerűre könnyűre vágyunk. Franciás sugallatú, alufólia tasakban sült/párolt hal, zöldséggel és citrommal töltve. Pár perc alatt összerakható, és 25-30 perc múlva már tálalható is. Készíthetjük tengeri halfiléből is, csak akkor két szelet közé tegyük a zöldségeket.






Hozzávalók:

- 1 süllő/fogas
- sárgarépa, fehérrépa
- citrom
- vöröshagyma, fokhagyma
- (limos) só, (citrom) bors, olaj
- petrezselyem zöldje (lehet szárított is)

A halat megtisztítjuk, ha a belső részek benne vannak, azt eltávolítjuk. A húsát a gerincig, kb. 1/2 centinként beirdaljuk mindkét oldalon. Sózzuk, borsozzuk meg, a hasüreget is, ha van szárított fokhagyma garnulátumunk, azt is tehetünk rá. Hagyjuk állni pár percet, addig tisztítsuk meg a zöldségeket, a citromot pedig alaposan sikáljuk meg.




Készítsünk dupla alufóliából egy nagy lalpot, a közepére csurgassunk olajat, erre tegyük rá a halat. A hasüregét töltsük meg a répákkal, a cikkere vágott hagymával és a fokhagyma gerezdekkel. A citromot vágjuk 6 részre, ebből tegyünk belülre is, és illesszünk az irdalásba is.




Locsoljuk meg olajjal, és szórjunk rá petrezselyem zöldet. A lapot tegyük át a sütőlapra, és minden oldalát zárjunk le alaposan.
Tegyük a csomagot a sütőben és 160-170 C-on süssük 25-30 percet.




Nyissuk ki a csomagot, egy kés hegyével emeljük meg a húst, ha már elválik a csonttól, akkor a halacska elkészült. Ha szeretnénk egy kicsit megpírítani, akkor vigyázzunk, mert könnyen kiszáradhat a hal húsa.
Körtenek párolt rizst, vagy rozmaringos burgonyát adjunk mellé.

Jó étvágyat!

Max

1 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Egyszerűen tökéletes :-)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin