2009. november 1., vasárnap

Rumos golyók kekszmorzsába forgatva (VKF! XXIX/3.)

Nem egy nagy durranás, de igazi retro emlék. A puncs szelet/golyó tésztájára emlékeztető íz, igaz ez nem a cukrászati maradékokból készült, hanem célzottan erre.
Fedit leírása alapján, ezt használják a béka sütibe is (legalábbis erdélyben) (mondotta P.L. azaz Paul Lopkovics:-).





Hozzávalók:

20 dkg babapiskóta rusztikusra törve

15-20 dkg darált keksz

5 ek kakaópor

1,5 dl cukor

2,5 dl víz

30 ml rumaroma

kekszmorzsa a hempergetéshez




A cukorból és a vízből szirupot főzünk, és azt hagyjuk langyosra kihűlni. A kekszmorzsát, a piskóta törmeléket és a kakóport összekeverjük. A rumaromát hozzáadjuk a cukorsziruphoz, és ráöntjük a kakós masszára. Alaposan összedolgozzuk, ha kell akkor még módosíthatunk a keménységén. Adhatunk a masszához még egy kis lekvárt is, ezzel is fokozva a retró élményt.
Hagyjuk egy kicsit pihenni, hogy mindenhol kellőképpen átjárja a szirup.

Nedves kézzel tetszőleges, de harapható gombócokat formázunk, és azt meghempergetjük a kekszmorzsában.

Vigyázat párolog!!!

Forgathatjuk kakaóba, mandula törmelékbe, őrölt dióba, kókusz reszelékbe, vagy puncs mázba.

Jó étvágyat hozzá!

1 megjegyzés:

Edit (Esc) írta...

Meghogy en lopok? Szerencsed, hogy oreganyadnak szolitottal :)
Hirtelen nem PL-et olvastam, hanem P1. Sehogy nem ertettem :D

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin