2009. június 5., péntek

Provanszi nyúlpecsenye (Tv-s recept 2.)

A Rceptbazar.hu felvételen készített főételünk, amit Halász Jancsi bácsival közösen alkottunk. Ez egy korábbi sültemnek az átdolgozott verziója, és nem titkolt célom volt a figyelem felkeltése a nyúlhúsra, és annak fogyasztására. 
Nem támogat a "nyúlhústerméktanács", csak egyszerűen szeretm, ízletes és könnyen elkészíthető.


Provanszi nyúlpecsenye, vele sült zöldségágyon, tejszínes mártással

Hozzávalók:

1/2 házi nyúl, tisztítva, zsigerelve, 3-4 ek zsiradék (sertészsírral a legfinomabb, mert utána isteni pecsenyezsír marad), só, bors, provanszi fűszerkeverék, 20 dkg füstölt szalonna, 1kg zöldségkeverék (mirelit vagy friss tisztított, kockázott zöldség), étkezési keményítő, 1dl főző tejszín a mártáshoz.




Elkészítés:

A húst megtűzdeljük szalonna szeletkékkel, sózzuk, borsozzuk, és a fűszerkeverékkel meghintjük. Fém serpenyőben a zsiradékot felhevítjük, és ebben a hús mindkét oldalát pirosra elősütjük. Letakarjuk alufóliával, és előmelegített sütőben sütjük 20-25 percet. 
Előkészítjük a zöldségeket, a nyulat kivesszük a sütőből, a zöldséget a serpenyőben elterítjük, erre fektetjük vissza a húst megfordítva, és még sütjük kb. 20 percet. Ha már nagyon száradna, akkor locsolgassuk a szaftjával.



Kivesszük a húst, félretesszük pár percet pihenni. Vegyünk ki pár kanál sült zöldséget, törjük össze egy villával, és tejszínnel forraljuk be. Igény szerint sűríthetjük keményítővel.

A sült zöldségekkel, a mártással tálaljuk a sültet.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon guszta:). Benéznél hozzám légyszíves?

Névtelen írta...

Max most tettem fel:)

trinity írta...

No, ha ez itt lenne -épp jó volna ebédre:))
Csak a gyerekeknek nem árulnám el, hogy ugrált valaha:)))

Chef Viki írta...

Kíváncsi leszek a kommentekre!

Anno a nyuszis receptjeimmel nem arattam zajos sikert blogger körökben :-)))

Szegény nyuszika és társai :-))) A báránykát senki nem sajnálja?

Garffyka írta...

Max, egyetlen bánatom a következő kettő: túl messze lakunk egymástól, hogy megkóstolhassam; mifelénk nem árulnak nyulat :(
Nagyon guszta! :D

CV, én gyerekkoromban sok nyulat ettem és igenis, tetszettek a receptjeid! :D Ja, és ami fontos: amíg ugrabugrál, addig nyuszika, nyuszóka, nyuszmóka, amint viszont lábasba kerül, már nyúl. :)

Max írta...

Lily: megbarátkoznál vele?
CV: én is várom a reakciókat
Garffyka: költözz közelebb:)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin