2008. október 5., vasárnap

Olga almás sütije

Egy süti, ami bővelkedik a sztorikban. Az első az hogy amikor csináltuk, szegény olyan csúnyácska lett hogy nem lehetett fotózni. Aztán már a neve is vicces, mert akitől kapta Cicaanya, azt mesélte hogy egy barátnőjétől kapta, akinek az Olga nevű kolléganője adta a receptet. Megtaláltam a mindmegette.hu-n is, ott is Olga néven szerepelt. Most már tényleg érdekelne ki lehet az az Olga?

Mindegy, a süti nagyon finom, és ez a lényeg:-)

A készítésről készült képek itt parkoltak, csak a végeredmény hiányzott, de közben megtaláltam Taeninél is a képét, meg a receptjét

De most itt a mi kész képünk is. Háát olyan csokítós lett, randa, de nagyon finom.




Olga almása:

7-8 db alma kimagozva, meghámozva, és vékony szeletekre vágva

fahéj

tészta:

8 tojás 

18 dkg cukor

3 ek méz

20 dkg liszt

1/2 cs sütőpor

3 ek kakaópor 

krém:

25 dkg margarin

18 dkg cukor

4 dl tej

2 cs vaniliás pudingpor

csoki bevonat:

20 dkg csokoládé

1 ek vaj

1 dl tejszín



Egy tepsit kibélelünk alufóliával, megspricceljük egy kis vízzel, és ebben terítjük el a szeletelt almát, és meghintjük fahéjjal.

A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral és a mézzel. A lisztben elkeverjük a sütőport, és hozzá adjuk a tojás fehérjét kemény habbá verve. Ezt a tésztát két részre vesszük.



Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport és 1 ek vizet. Az alma tetejére simítjuk, erre pedig a fehér tésztát teritjük.

180 c-on (légkeverésen) 35-40 percig sütjük.




Várjuk meg míg teljesen kihül, addig készitsük el a krémet.

A margarint a cukorral keverjük jó habosra, a tejben főzzük meg a pudingport, és azt is hűtsük ki. (egyszerűsíti a dolgokat, ha először a krémet abból is a pudingot csináljuk meg, mert amire végzünk a tésztával, a sütéssel, addigra kihül a puding)

A kihült pudingot és a cukros margarint keverjük össze.


A kihült almás tésztát kiborítjuk, és arra terítjük a krémet. A csokit megolvasztjuk, a vajjal és a tejszínnel kikeverjük, és finoman beterítjük vele a krémet.



A későbbi szeletelést segíti, ha a csoki félig dermedt állapotában, a tetejét berácsozzuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin