2008. április 3., csütörtök

Rakott szalonnás-almás-sonkás pulykacomb

Folytatom az alma felhasználós-eltüntetős hadmüveletet. Eredetileg csirkemellel készült volna, de mivel pulykacombfilé volt a hűtőben, ezért erre lett átalakítva. Van még egy kis füstölt comb/sonkánk is, azt is beleszerkesztettem.


Rakott szalonnás-almás-sonkás pulykacomb:

hozzávalók: 80 dkg pulykacombfilé, 10 dkg bacon, 4 közepes alma, 10 dkg füstölt sonka, 5 dkg sajt, majoranna, kakukkfű, só, bors,




A combokat felszelem, sózom, borsozom, egy kis olívaolajon elősütöm mindkét oldalát. Az almát megpucolom, és felszelem. Abban a serpenyőben, a visszamaradt hús szafton, egy kicsit megpárolom. Tűzálló tál alját kibélelem a baconnal, arra rá a sült hús, megszórom egy kis borssal és a majoranna-kakukkfű keverékével. Jöhet rá az alma, betakarom a sonka szeletekkel, a tetejére pedig sajtot teszek.


A hideg sütőbe teszem a tálat, alufóliával letakarva. A sütővel együtt melegítem fel 190-200 c-ra, és letakarva sütöm 35-40 percet. Utána leveszem a fóliát és addig pirítom míg a sajt szépen megpirul.

Köretnek hagymás-szalonnás tört burgonyát készítek:


A krumplit felkockázom és előfőzöm, közben egy fej hagymát megtisztítok és felkockázok. Egy evőkanálnyi apróra vágott szalonnának kisütöm a zsírját, azon megdinsztelem a hagymát, ha már szép üveges, ráöntöm a leszűrt főtt burgonyát. Addíg pirítom, míg a krumpli teljesen száraz lesz, és egy kicsit lepirult.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin