Viszont nagyon finom volt (olyan csokítós: randa, de finom:-) ).
Ha vendégvárónak készítjük, osszuk fel több részre, mi most a nyolc darabos verziót készítettük el.

Hozzávalók (8 db-hoz):
500 gr mirelit leveles tészta,
1 adag (500 ml tejből és egy zacskó pudingból készített) vanília puding
4 szem barack befőtt
a galzúrhoz:
4 ek baracklekvár (tetszőlegesen változtatható)
1 ek cukor
Kiolvasztjuk a tésztát, és elkészítjük a pudingot. A barackot lecsepegtetem. Ha a tészta felengedett, két részre vágom, és kinyújtom egy nagy négyzetre. Azt négy egyforma részre vágom, a sarkait megkenem egy kis vízzel, behajtom és egy kicsit lenyomom. A barackokat félbe vágom.
Középre halmozok 2-3 ek pudingot, és rá a barackot. Előmelegített sütöben 200 c-on ropogósra sütöm, ez kb 25-30 perc.

Közben a barack lekvárt a cukorral összefőzöm, és ha megsült a tészta, melegen megkenem a glazúrral. Rácson hűtöm ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése