2008. március 14., péntek

Pulykás rakott tészta

Kicsit sokasodnak a feladatok, és mélyebb gasztronómia művet nem tudtam készíteni, ez viszont annyira finom lett, hogy beírom, hátha valaki kedvet kap. Az adag hatalmas lett, két napig ettük, de jól le lehet osztani kisebb dózisra is.




Pulykás rakott tészta:

70 dkg darált pulykahús, 50 dkg tetszés szerinti tészta, 5 dkg füstölt szalonna, 5 dkg füstölt sonka, 1 doboz kockázott paradicsom konzerv (és ha van a frigóban paradicsom belseje, az is jöhet), 2 közepes rántani való csiperke gomba, 1 fej hagyma, 1 tv paprika, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg félkemény sajt, só, bors, bazsalikom, oregano, kakukkfű és a tálaláshoz egy darabka parmezán reszelve



A szalonnát és a sonkát kipirítom, rá a kis kockákra vágott hagymát,, és megdinsztelem. Beleteszem a darált husit és fehéredésig sütöm. Rá a kockázott paprikát és a gombát, majd a fokhagymát. Sózom, borsozom és fűszerezem, és a gombát puhára párolom. Felteszek a tésztához vizet, sózom és egy kanál olajat teszek bele, ha forr akkor a tésztát félkeményre főzöm (kb. 5 perc)


A ragut felöntöm a paradicsom konzervvel és egy pár korty vízzel összeforralom (kell még a tésztának némi folyadék). Kiolajozok egy tepsit, a sütőt előmelegítem.



A tepsibe rétegezem a tésztát és a ragut, a tetjeére ragu kerüljön. Reszelt sajttal borítom és piros ropogósra sütöm.


Tálaláskor reszelt parmezánal koronázom. Kiadósra sikeredett, és azt kérdezték a gyerekek hogy:

ugye ez nem a zacskós bolognai rakott tésztás őrület?

kikértem magamnak az aljas gyanusítgatást, csak nem gondolják ezt rólam? hahh, ez sértés!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin