2008. január 19., szombat

Ha már csiga, akkor aztán csiga!



Amikor megterveztem/átvariáltam a TONCSIT, akkor már tudtam hogy a Soma nem igazán rajong az általa kreált "vizidögök" kategóriába tartozó élőlényekért/ételekért. Tehát kell csinálni egy másik vonalat is, ami pizza-hotdog-hamburger-ketchup-sonka kategóriás. Megszületetett a FETCSI újabb változata a PESOCSI ( a PEstós-SOnkás-CSIga ). Ajánlom minden olyan szülőnek, ahol a gyermeknek távolságtartó viselkedése van az általunk favorizált dolgokért ( pl.: pesto, olajbogyó... ). Bár a Soma észrevette hogy a piros pestoban van olíva bogyó darabka, de becsukott szemmel, egy jelentőségteljes nagy nyeléssel eltüntette, majd addig forgatta a tányért, hogy lássa melyikből nem lóg ki a "borzalmaszöldbogyó amitnemhiszemhogy normálisembermegeszicsakti"


PEstós-SOnkás-CSIga a Soma kedvére:



50 dkg fagyasztott leveles tészta kiengedve, 1/2 üveg piros pesto ( spar sajátmárkás terméke, bocsi de annyi nem fogy hogy érdemes lenne vele a fél konyhát összekenni, másrészt meg szerintem egy jó minőségű termék ), kb. 10 szelet szendvics sonka, 1 mozzarella golyó lecsepegtetve, szép vékonyra tépve/vágva, 1/3 kaliforniai paprika gyufa vastagságúra vágva, só, bors, a TONCSI-ból maradt tojás a kenéshez.




Kinyújtom a tésztát, megkenem a pestóval, beborítom a sonkával, elegánsan szétszórom a paprikát és a mozzarellát. Sózom, borsozom.




Feltekerem, formára szabom, tojással megkenem, előmelegített sütőben 220 c-on 30-35 perc alatt megsütöm.



Itókák: mivel ez a fiatalságé, ezért egy csésze frissen főzött earl grey tea, vagy egy pohár narancslé ( legalább ott is megy a vitamin:-)) ).


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin