2007. december 10., hétfő

Kaisersmarn Vs. Cristmaskindl

Kaisersmarn: császármorzsa, hmm igazi retró kaja, imádtam ahogy Anyukám csinálta, nyami-nyami.
Amikor a Bringatanyán kirakjuk a fagylalt pultba a császármorzsa fagyit, mindig jön valaki kétkedő, höhö hogy lehet császármorzsa a fagyi.
Kóstolja meg, mondja a Soma.
A Vendég érdekes arccal, de megkóstolja, rágja egy kicsit, ízlelgeti, majd elismerően hümmög: ez tényleg olyan.
Erre a Soma közli vele hogy az Apukája csinálta a Nagymamája receptje alapján:-)

Azt a feladatot kaptam, hogy csináljak vagy császármorzsát, vagy daramorzsát, de ne fagyiból.

Én a daramorzsát választottam, és nem bántam meg!

Daramorzsa:

30 dkg búza dara, 5 dl tej, 8+7 dkg vaj/margarin, 4 tojás, 1 citrom reszelt héja, 10+4 dkg cukor, csipet só.

8 dkg vajat megolvasztok, hozzákeverem 10 dkg cukrot, jól kikeverem, közben egyesével beleütöm a 4 tojás sárgáját, a citrom héját, és belekeverjük a tejet. Beleszórjuk a darát és átkeverjük. Állni hagyjuk, közben néha átkeverjük, ha felissza az összes folyadékot, akkor még adjunk hozzá tejet, egy kicsit folyós legyen.

Közben a tojás fehérjét, 4 dkg cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük. Óvatosan belekeverjük a darába. A maradék vajat egy tepsibe rakjuk, a gázon felmelegítjük, ha már egy kicsit forr, akkor beleöntjük a masszát, átkeverjük és berakjuk az előmelegített sütőbe 200 c-ra.
Kb. 30 percet sütjük, közben többször is átkeverjük, és ha már jó darabosra megsült, akkor jó.


Cukorral megszórjuk és úgy tálaljuk.

Tipp&trükk: isteni finom az almás-narancsos lekvárral, vagy házi barack lekvárral. Ideális "gyors" ( már amennyit kell vele foglalkozni ), vacsorára, egy kicsit feldobja a hétközbeni taposómalmot:-))



Az idei Cristmaskindl design bögréje 2 Euro + 2 Euro a belevaló glühwein ( 2,5 dl, fűszeres erős forralt bor, nem is rossz liter ár ).

Minőségi vizsgálat a bögréről, a sógorok is kezdenek hanyagok lenni, kicsit gyengébb a porcelán bögre minősége a tavalyihoz képest, az anyaga sem ugyan az mint előtte, az alapanyag zsugorodása miatt egy kicsit ( kb. 1 cm-rel ) nagyobb lett az idei, és a mázazása is hagy kivetni valót maga után. Hát ennyit két euróért. A Soma szerint már nagyon üzleties lett az egész. Nesze neked cristmas fíling:-))

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin