2007. december 6., csütörtök

Argentín húsos táska ( by max ), avagy a marha jó

Marha hús.
Mintha egy kicsit mellőzve lenne ez a pompás alapanyag ma magyarországon. Néha feltűnik vadasként vagy gulyásban meg a pörköltben, aztán nagyjából ennyi. Pedig egy nagyszerű alapanyag, sütve főzve. Gondoljunk csak a steak-ra. Készülhet alacsony hőfokon sütve ( erre ki fogok térni részletesebben a késöbbiekben ), aztán ott a hamburger pogácsa eredeti alkatrésze ( most láttam valamelyik multinál, hogy az volt írva a hamburgeres tasakra hogy garantáltan 30 %-os marhahús tartalommal. brrr 30 %, ha ezt egy amerikai látná...)

De térjünk rá az általam kreált marhahúsos ételre, az Argentín húsos táskára:


Hozzávalók: 24 db-hoz:


A húsos része:
500 gr darált sovány marhahús ( marha nyak, comb )
2 db szép savanykás alma meghámozva, reszelve
1 fej vöröshagyma reszelve
2 ek mustár
Só, bors, leheletnyi chili paprika, bazsalikom, szárított petrezselyem zöld

Összekeverem az alkotó elemeket,ízesítem, ne legyen nagyon fűszeres, és elteszem a hűtőbe érni ( legalább 2 óra, de az az igazi, ha egy egész éjjelt tölt a hűtőben )

Tipp&trükk: rúdmixer aprító táljában az almát a hagymával jó pépesre lehet darálni, és akkor nincs a hagyma erős illata.






Sajtos része:
1 tubus tejszínes krémsajt
10 dkg reszelt füstölt sajt
15 dkg reszelt félkemény sajt ( gouda, trappista, edami )
2 ek tejföl
Só, bors, szárított bazsalikom, szárított metélő hagyma
Alaposan kikeverem és ezt is a hűtőbe teszem érni. A munka többi része az érlelés után.



Sütéshez kellék: 2 cs réteslap ( 8 lap/csomag )

A réteslapot kettesével szétszedem, pizza vágóval hosszában három felé vágom, teszek rá a húsból és a sajtból, és három szögre hajtva feltekerem, majd egy kicsit lenyomom.



Tipp&trükk:
Ha nem sikerül elosztani a tölteléket, vagy többet csinálunk, készítsünk pogácsát belőle, süssük meg serpenyőben, olyan mint egy hamburger husi. Ha a sajtos krémből marad, azt meg használjuk szendvics krémként.










Tojássárgájával megkenve, előmelegített sütőben 180-200 c-on pirosra sütöm.
Mozarella salátával vagy salsával tálalom.
Jó étvágyat.

Míg sü,l addig egy gyors salsa saláta:


1 kailforniai paprika, 1 tv paprika, 2 paradicsom, 1 sárgarépa, 1/2 kigyó uburka, 2 szál újhagyma, só, bors, 1 ek olíva olaj, 1 ek mustár, 1 ek vörösbor ecet, csipetnyi cukor.

Az olajat, mustárt, ecetet, cukrot, sót, borsot kikeverjük a salátás tálka aljában.
A zöldségeket felvágjuk vékony csíkokra vagy kis kockákra és folyamatosan keverjük bele a salátába. Ne legyen nagyon híg az öntet, inkább csak a zöldség felületén legyen.

1 megjegyzés:

libra írta...

Már régóta vártam ezt a receptet! Kösz, Max! Ezt mindenkinek ki kell próbálnia!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin