2011. szeptember 1., csütörtök

1000. post: Lazacos-tojásos hasé

1000. bejegyzés, vagyis hivatalosan az 1002., mert egy kicsit elszámoltam magam. De igazából nem is ez a fontos, hanem ez a jó kis vendégvárós falatka, amit kedves Beugeot barátomékon teszteltem le, mondhatni zajos sikerrel.

Hasé: ausztrál származású aprósütemény, parti falatka. A leveles tésztát keskenycsíkra vágva, majd szorosan feltekerve, kis töltött hengereket kapunk. A tölteléke a népszerű finn, lazacos pirogból származik. Tehát egy igazi fúziós étel készült. Érdemes kinyújtott leveles tésztából csinálni, így egyenletes vékony tésztánk van, amit könnyen tudunk kezelni. A tölteléket érdemes 1-2 órával alőbb elkészíteni és hideg helyen érlelni.



Hozzávalók, 16 darabhoz:


- 1 csomag (27,5 dkg-os) konyhakész leveles tészta

- 10 dkg füstölt, szeletelt lazac

- 4-5 db keményre főtt tojás

- Egy kis fej (fehér) hagyma

- 5-7 dkg puha vaj

- 1 tk apróra vágott kapor

- Só, (citrom) bors

- Pár csepp tabasco (Csili paprika szósz, elhagyható)

- A kenéséhez egy felvert tojás



A tojást vágjuk apró kockákra, és keverjük össze a puha vajjal, a tabasco szósszal és az apróra vágott vagy reszelt hagymával. Ízesítjük, sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá az apróra vágott kaprot és lazacot is.


Keverjük össze alaposan, és tegyük félre pihenni. A sütőt melegítsük elő 200-220 C-ra. Vegyük elő a tésztát, terítsük ki, és hosszában felezzük el. Kenjük le a felvert tojással, és a töltelék felét hosszában igazgassuk el a széle mellett. Tekerjük fel szorosan, ügyelve arra, hogy a tészta vége alul maradjon.



Éles késsel vágjuk a hengert nyolc egyenlő darabra, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre. Kenjük le a tetejét  felvert tojás sárgájával, majd készítsük el hasonló módon a tészta másik felét is. Az előmelegített sütőben süssük szép pirosra.


Jó étvágyat hozzá!

Max

6 megjegyzés:

Edit (Esc) írta...

Gratula! Szep kerek szam!

Garffyka írta...

Gratulálok!!! Szuper vagy, Mesterem! :)

A hasé ínycsiklandó, mint minden étel, ami a kezed alól kikerül.

Éva írta...

Gratulálok !!
Nagyon guszta amit most csináltál, szerintem még más egyszerűbb töltelékkel is érdemes lenne megpróbálnom nem?

Max írta...

Köszönöm szépen!
Persze mehet bármilyen egyszerű töltelékkel. Szereti a vagdalthúst, a kolbászos tölteléket, de akár egy kis darált, főtt csirkehússal is jó páros.

judit magos írta...

Grtaulálok és még sok-sok ezret kivánok:-)

Max írta...

Köszönöm szépen kedves MJ!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin